Livet pågår

Huvudet snurrar, munnen är torr, synen ofokuserad, kroppen förefaller väga 1000kg… är det nu det händer? Är detta den omtalade väggen som kommer farande?

Nej, troligen är det denna veckas ångest och funderingar över skolvalet vi måste göra för T inför hösten, i kombination med åratal av sömnbrist och eftermiddagens missade matintag. Visserligen är det förskoleklass han börjar, men vis av erfarenhet förstår vi att det bara är början av vår resa med olika pedagoger, rektorer, lärare, specialpadagoger, resurser och beslutsfattare. Det kommer högst troligt att bli en jobbig, otrevlig och i vissa lägen outhärdlig och ledsam resa, för oss. Men den stora oron är hur den kommer påverka vår fina son T.

Vi är 2 föräldrar som de senaste 5 åren befunnit oss i någon form av limbo. Limbo mellan vår familj och ”vården”, mellan hopp och förtvivlan, mellan skratt och gråtattacker, mellan okunskap och förståelse, mellan gamla och nya bekantskaper, mellan inlärning och vidareförmedling, mellan styrka och hopplöshet, mellan varandra…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s