Dagen D

Imorse var det möte på Hab. Lite återkoppling och nuläge samt funderingar inför skolvalet. Efter att ha diskuterat igenom de olika alternativen med våra kontaktpersoner på Hab, känns det så bra det kan, tror jag. Vi har gjort vårt val, skola nr 1, inte skolan vi ”hör” till, men den första vi besökte och där vi fick mest/bäst information och känsla. Pappren är nu ifyllda och läggs på lådan im. Hoppas på att vi skickar in i så god tid att vi hamnar högt upp i kön (om det blir kö). Vet eg inte alls hur indelningen går till, men ser lite negativt på det just nu… jag menar, varför skulle en skola som inte måste ta in oss göra det när det innebär så mycket merkostnader för dem att välja barn med funktionshinder? Hoppas gör vi ju såklart, tror verkligen att denna skola är det bästa alternativet, på långa vägar det bästa.

Självklart tänker vi ringa skolan/rektorn när alla val lämnats in och lägga fram våra argument för att T vore hjälpt av att gå i skola nr 1 kontra skola nr 2 och att det vore direkt olämpligt för honom i skola nr 3. Nr 3 är ju iofs ingen risk att han hamnar i eftersom vi inte hör dit ochh de har störst upptagningsområde, vilket enligt informationsmötet kunde generera förskoleklasser med 30 barn… och så var det föräldrar på skola nr 1 som var förfasade över att de klasserna där beräknade bli 20-23 barn. Det är ju så många T har på förskolan idag så det känns mer hanterligt!

T har börjat prata så mycket mer det senaste året, mer och tydligare. Det är ff en del ord vi inte förstår och fler som de som sällan träffar honom… men framstegen är otroliga! Mammas ♥
Idag när jag hämtade på förskolan och vi gick mot bilen sa han spontant ”hej då Ann, hej då” (hans fröken) och när vi passerade en kamrat sa han ”där sitter Nino, hej då Nino”. Första gången jag hör honom säga namnet på sina ”kompisar”. Han har ju hittills inte direkt brytt sig om vem eller vilka som funnits på hans avdelning eller förskola, förutom de vuxna som han tytt sig till. Hoppas så att detta är ett steg för den socialisering med andra barn som han verkligen behöver öva på. Om han själv eg behöver det är jag osäker på ännu, men han behöver absolut lära sig mer om de sociala koder som vi har i samhället.
Ett steg frammåt idag 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s