Man ska inte ropa hej…

Såklart var helgen inte som vi tänkt oss riktigt. T blev febersjuk i torsdags och hade riktigt hög feber, så han låg och yrade en stund på torsdag em. På fredagen gick tempen upp och ner men försvann aldrig helt. Omöjligt att få i honom febernedsättande också. Vad gör man när ungen inte sväljer tabletter och den flytande medicinen smakar igenom allt vi testar, även saft? Nåja han drack en del vatten på eget initiativ iaf, vilket är svårt i vanliga fall.

Detta ledde ju naturligtvis till att han inte kunde åka till kortis på fredag em som planerat, utan fick vara hemma hos oss. Gjorde ju iofs inte så mycket mer än att vi återigen hade en natt utan riktig sömn. Lillasyster var iaf iväg till mormor över helgen som planerat så det var ju lugnare rent allmänt men inte mer sömn. Men eftersom lilla M var hos mormor kunde ju inte hon barnvakta på lördag em/kväll när vi hade bokat restaurangbesök och konsert. Som tur var kunde farmor och farfar ställa upp med kort varsel och komma hem till oss och passa en matt och trött kille. Så vi kom iväg på vår middag och konsert men hoppade över pubrundan efteråt och åkte hem. Den natten blev det ju tyvärr inte heller så mycket sömn som vi hoppats och sovmorgonen försvann ju både lördag och söndag. Febern var borta från lördagen men han var hängig och ville inte äta nämnvärt varken lördag eller söndag så han fick vara hemma från dagis, inte förrän igår onsdag var första dagen tillbaka, men äter man inte så orkar man ju inte vara på dagis hela dagen heller.

Nu sitter hoppet till vår nästa uppbokade, barnfria helg, i maj först. Då vi även tänkt bo på hotell 2 nätter i en annan stad för att verkligen komma ifrån allt hemma och bara vara vi 2. Vi gjorde en sådan helg förra maj och det var toppen så vi har sagt att det ska bli ett återkommande inslag varje år. Sedan när barnen är lite större, framförallt T, så kanske de kan vara en vecka hos mormor eller farmor och farfar så vi kan åka lite längre bort. Än så länge vill vi gärna hålla oss så nära att vi kan köra hem på några timmar om kortis ringer och vi behöver hämta hem. Kanske vi redan nu ska boka in farmor och farfar som back-up till majhelgen om T är sjuk så vi iaf kommer iväg som tänkt. Lillasyster ska även denna gång vara hos mormor.

Har börjat fundera lite på om vi ska/kan ändra något i Ts kost för att öka koncentration etc. Har börja läsa på lite om både borttagande av mjölkprotein och gluten. Att man kan tillföra D-vitamin och omega 3 eftersom autistiska barn ofta har brist på just detta. Blir svårt tror jag dock i dagsläget att ändra något på själva mathållningen, då han generellt äter så få saker och inte gillar att prova nya saker. Kanske lättare att börja med tillförsel av vitamin och omega 3, en åt gången för att se vilka resultat man kan utläsa. Då är bara fråga hur man ska smussla ner detta i något utan att han märker det… tabletter går ju som bekant bort och är det flytande måste det vara smaklöst… jag får läsa vidare och se vad jag hittar. Kanske man kan mortla ner en tablett och hoppas at den inte ger för mycket bismak? Mer information bör inhämtas om detta först!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s