Uppdaterad förskoleinformation och semester

Nu vet vi hur länge ”vår” pedagog är med i skolan. Fram till höstlovet vecka 44 vet vi att vi har henne till låns iaf. Vad som händer efter det (eller helst lite före hon slutar) vet vi inte ännu. Vi får boka in nytt möte så snart höstterminen börjat tänker vi för att diskutera igenom hur det funkar och vad för resurs som behövs framöver. Vi önskar ju att nästa resursperson kan ”skolas” in med den nuvarande så överlämningen blir så smidig som möjligt. Främst för övrig skolpersonal och oss föräldrar, tror faktiskt inte T har så ont av förändringen i sig, men det är klart om det inte blir bra är det ju han som blir lidande… Fortsättning följer på detta ämne i september.

Idag är min sista dag på jobbet innan semestern, sedan väntar 5 veckor av ”ledigt”, iaf ledigt från mitt arbetsjobb, nu blir det bara heltidsjobb för mamman till det ovanliga barnet. En vecka mitt i är T på kortids och vi tar med lillasyster på en lite tripp med hotellvistelse några nätter för att göra något eget med henne som inte berör de lokala lekplatserna där vi vet att det funkar för T. Vi gjorde samma sak förra året och trots att M var sjuk nästan hela sommaren och även den veckan vi var iväg på vår tripp så var det helt underbart att för första gången kunna ägna sig helt åt henne i flera dagar och där vi inte behövde vara hemma. Hon klarade ju finfint att sova på hotell och vara i nya miljöer, inget behövde anpassas direkt, möjligen lite leksaker att roa sig med på restaurangbesök men vilket barn tycker det är kul några längre stunder eg? Vi tycker ändå att det funkade så pass bra att vi kunder dricka en andra öl i solen och hon kunde springa lite fritt på ett torg… i Danmark! T hade vi inte kunnat släppa 2m på en gågata utan bilar utan att han hade försvunnit. M gick så fint bredvid oss och tittade på saker hon var intresserad av, stannade när vi gjorde det osv. Det funkade så himla bra! Man blir dock lite ledsen när man tänker ett steg längre… det är så här normala familjer har det varje dag, året om… och vi en vecka om året + några helger med kortidsvistelser. Ibland gör verkligheten ont, riktigt ont, när man får den rakt i ansiktet. Ännu ondare tycker jag nästan när det föregås av något riktigt positivt, som det ju ändå är att vi får uppleva normalt familjeliv med dottern emellanåt, men när man då förstår hur mycket man är annorlunda resten av året. Saker som jag nästan aldrig tänker på längre, allt merjobb och anpassningar kommer som en käftsmäll när det flyter riktigt bra och man stannar till och tänker ”Vad bra det går, tänk vad vi gör för enorma anpassningar för att få det att funka någorlunda och sedan gör man ”inga” anpassningar för det normala familjelivet och så flyter det som ett rinnande vatten… bara sådär… utan ansträngning.

Blir spännande att se hur denna semestern avlöper 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s