Kortidsvecka och semesterresa

Nu har vi klarat av det lugnaste men också troligen det stundtals jobbigaste på hela året. En hel vecka utan vårt yrväder T. Det funkar bra för att vi åker bort med lillasyster några dagar. Om vi skulle varit hemma en hel vecka hade det kännts alltför konstigt och tomt tror jag.

Nu åkte vi dagen efter vi lämnat på kortids, halva dagen i bil inklusive lunchstopp i Ljungby. På em var vi framme i Kalmar där vi checkade in på hotell och begav oss ut en sväng på stan för en kortare ockulär rundtur. Lilla M som varit vaken hela resan och haft många intryck, mot semesterns 2 tidigare lugnare veckor, började bli trött så vi beslutade att äta middag bredvid hotellet och sedan göra en tidig kväll. Trots det var hoppetossan uppskruvad när vi skulle sova och det tog många timmar innan hon sov gott. Hon och vi är inte vana att sova i samma rum, förrän möjligen frampå småtimmarna om hon vaknat till av något och blivit ledsen. Men att somna tillsammans var ganska främmande fenomen.

Dagen efter bestämde vi oss för en heldag på Öland. Hade tidigare kollat upp lite ställen vi ville till och tog sikte på den övre delen av ön. Några bestämda stopp inplanerade som vi körde mot men även tid till att spontanstanna om vi såg något kul eller intressant på vägen. Blev en del sådana stopp och några planerade, några hoppade vi över och tog hemvägen till Borgholm för lite käk och strosade.  En strålande dag som gick hur bra som helst och jag fick några gånger mota bort tanken på att dagen troligen inte fungerat om T varit med. Samtidigt tänkte jag tankar som, och diskuterade med maken om att vi nog borde kunna göra Astrid Lindgrens värld nästa år… vi får hinna med en testomgång av att sova på hotell först bara. Kanske till hösten… en natt… inte så långt bort… men så han förstår konceptet av att åka iväg, sova borta och upptäcka platsen man är på när man är där. Kan funka💕

Dagen efter Öland var vi runt i Kalmar, på slottet och en 4h gård med stor lekplats. På kvällen var det teatervisning av Pettson och Findus som vi köpt biljetter till. Vi har inte testat något liknande med något av barnen tidigare men kände att detta borde passa perfekt. 1h lång och figurer som vi läser om varje kväll som godnattsaga. Det var så himla bra, bland det bästa på hela resan! Lilla M satt som förtrollad hela föreställningen och skrattade högt åt Findus och gubbens tokigheter 😀

image

Dagen efter det skulle vi åka hem men vi bestämde oss för att ta en rundtur med båt på kanalerna i Kalmar där Turistbyrån guidar. Checkade ut från hotellet och åkte båt en timma. Jättebra tur 👍 På hemvägen stannade vi till på Dinoland för att se på dinosaurier men det passade inte M alls så vi stuvade in oss i bilen igen och begav oss hemåt.

När vi hämtade T efter varit hemma 2 dagar var det en glad kille som vi fick med oss hem❤

Och ikväll ska vi testa cirkus med båda barnen för första gången för dem. Blir spännande att se hur det funkar. T har iaf helt klart för sig att på cirkus äter man popcorn 😂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s