Första skoldagen

Idag börjar T i förskoleklass… eller skulle ha gjort om han inte var hemma med mig. Dunderförkyld, och med förkylningsastma, ingen rolig upplevelse. Det positiva är att han inte har någon feber och idag hostar mindre än på flera dagar. Im em ska han börja simskolan… vi får väl se hur det blir med den saken. Han får vara hemma från skolan im också så får vi se om han kan gå på simningen sedan. Nästa vecka missar vi nämligen då maken är bortrest på kurs med nya jobbet, så vore ju fint om vi varit med på starten. Till helgen är det också dags för ny kortidsrunda, vilket vi längtar efter. 

Det har varit ganska intensivt hemma nu de senaste veckorna. Han stimmar mycket mer än vi tidigare sett. Pratar högt och skriker mycket, både glada och ledsna skrik, men det frestar på med konstanta ljud och majoritet skrik. Men det som är allra jobbigast för familjen och för honom själv (antar jag), är att han ff inte bajsar på toaletten. Och nu bajsar han många ggr per dygn, känns nästan lite omedvetet. En liten harplutt här, en lite plutt där. I blöjan som han ff alltid har på sig, men upptäcker vi inte det direkt torkar det ju in i rumpan och blir jobbigt att torka bort vilket gör att han får ont och troligen drar sig ytterligare för att säga till… dessutom händer det också att han kladdar med bajset😩 liksom sticker ner handen i blöjan och får bajs på handen som han då torkar av på närmaste yta. Mattor, i sängen, på golvet till och med lilla M har blivit drabbad när de suttit och lekt ihop och fått bajs kletat på sin klänning… Vad gör man? Börjat misströsta kraftigt. Igår ringde maken till hab igen för att försöka få en remiss till enheten på Östra, för nu måste vi ha hjälp. Annars tror jag att jag blir tokig 😮 Hur många mer kläder, möbler och mattor ska man behöva sanera från bajs innan detta är över? JAG ORKAR INTE MER!

Får en stund ute nu i solen iaf efter fm inne av tågbanebygge och matlagning kombinerat med 2 grattiskort gjorda till en nygift arbetskamrat och en blivande 40-åring i bekantskapskretsen. Hur hinner folk jobba heltid eg? Vi gör ju det själva, båda två men det är ju på det berömda håret varje vecka tycker jag. Men vi har pratat om att jag ska gå ner i tid om några år, efter nästa föräldraledighet. Nej, jag är inte gravid nu men förhoppningsvis inom ett år eller så 😉 Vi måste bara lösa vår boendesituation först. Om vi ska bo kvar behöver vi bygga ut, annars måste vi hitta något större att flytta till. Jobbar lite på båda fronter under hösten så får vi se var vi hamnar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s