Den känslan

…som uppstår när vi föräldrar får besked av Ts resurs, att hon kan göra läxorna med honom på fritids 🙂

Att vi inte behöver strida med honom om det hemma, underbart! Eftersom de får sin veckoläxa på måndagar och ska lämna in den på fredagar blir det ganska tajt för oss att lyckas motivera honom att göra den under veckan. Vi kommer vanligtvis hem klockan 18, eller strax före det och barnen går och lägger sig 19.15… på den tiden ska vi hinna äta, göra kvällsrutin med pyjamas och tandborstning och varva ner en stund. Även när vi förra veckan tänkte be om dispens och göra den på helgen fick vi inte till det med sonen. Han är helt enkelt inte motiverad och vi vet inte hur vi ska få honom till det heller. Särskilt som det i förra veckans uppgift låg att han skulle rita sitt favorit gossedjur… 1. Han har inget gossedjur och har aldrig haft det och 2. han gillar inte att rita. Vi har aldrig fått honom till att rita hemma… på dagis lyckades de några gånger men mest gillade han att måla med vattenfärger. Visst tänkte vi och skulle gå utanför boxen och tänkte han kunde göra sin läxa med vattenfärger istället… men det ville han heller inte. Han skulle dessutom skriva sitt namn på en rad, vilket han kan och har gjort många gånger förut, men inte på beställning tydligen för det lyckades vi inte heller på till. Ann, hans resurs hade däremot lyckats med detta redan första dagen… Hon är en klippa och vet inte vad vi skulle gjort om inte hon valt att följa med oss de första månaderna i skolan. Hoppas att följetången blir lika bra för T och oss efter hon går tillbaka till förskolan.

Förstår att vi är ganska priviligierade som får ha henne med T i skolan. Hoppas bara att de inser att han inte klarar sig utan resurs utan faktiskt behöver det större delen av dagen. Helst hade vi ju sett att han hade det alla hans timmar men vi förstår ju att det inte är möjligt då det blir mer än en heltid. Som det är nu är resursen på plats 07.30-16.30 och T är där från 07.00 och hämtas vanligen mellan 17 och 17.30, beroende på trafiksituation och väderförhållande för mig när jag ska hämta. Oftast närmare 17.30 under större delen av vinterhalvåret… Vi får väl se om vi kan få till att maken försöker hämta ett av barnen iaf några av kvällarna så man inte behöver stressa med andan i halsen till 2 ställen. Ibland går ju hämtningen smidigt och vi kan åka efter 5 minuter och då funkar det ju men häromdagen tog hämtningen av båda barnen 50 minuter 😦 och då hinner jag knappt hämta M innan de stänger klockan 18 på dagis… Men vi får se hur det fortlöper framöver. Tacksam att maken återigen jobbar 20 minuter bort och kan åka och hämta på ett kick om det behövs, även vid VAB.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s