Saker på gång

Oj, vad det händer mycket grejjer just nu. De flesta är ju roliga saker som vi själva har valt och ser fram emot att göra. Men känner ändå att det blir lite mycket emellanåt, jag som är en extrem hemmakatt eg. hinner knappt vattna blommorna och då menar jag inomhus, trädgården har jag knappt ens hunnit se de senaste veckorna. Känns mer och mer att det blir ohållbart att vi båda jobbar heltid, iaf känner jag det så. Vet inte om maken kommit dit för sin egen del riktigt ännu, men vi har pratat om det tidigare. Jag tycker också att det är tråkigt att det blir så lite tillsammanstid för hela familjen eller bara oss två vuxna. När barnen är servade och nattade, tvätten i maskinen och gympapåsen packad är det dags för en av oss att träna eller fixa matlådor, läsa in sig på veckobrev, planera helgen, pussla ihop hämt- och lämningar för veckan… Det blir lite mycket ibland och det hade varit skönt att kunna ha en extra dag eller två halvdagar i veckan där man kan göra undan en del planeringar, tvätt, disk och trädgård. Städning och fönsterputs har vi redan lejt bort för att minska den ”stressen”. Får fundera på vad mer vi kan göra? Visst vi kan ju minska ner våra ”extra aktiviteter” men känner också att ibland behöver man träffa sina väninnor och snacka lite skit och om annat än barn och diagnoser. Barnen har endast en aktivitet varannan vecka, och det är ute i friska luften på söndag fm så det känns inte så betungande… men vissa veckor blir det väldigt mycket. Denna veckan var det 2 skolmöten mån och tis kväll, onsdag hade jag bokat in en fikaträff med en kompis och torsdag var det handling och träna. Ikväll ska maken träna och im ska jag iväg på en pysselaktivitet som varit inbokad några månader. Det är väl eg inte så många gånger per år om man ska slå ut det på hela året men de har väl lyckats klumpa ihop sig lite just nu, men det är väl mycket som ska göras/hinnas med och startas just på hösten så kanske det lugnar ner sig lite framöver?

Vi, jag och maken, har dock bokat in oss på en weekend till Malmö om en dryg månad. Det är kortishelg och lilla M ska vara hos mormor den helgen. Ska bli så skönt att igen komma bort lite själva och bara få rå om varandra. Till Köpenhamn över dagen har vi planerat också, var många år sedan jag var där senast och i Malmö har jag bara varit en festkväll. Inte riktigt sett staden så det ska också bli kul. Även om den sådan helg ger så mycket energi och vi behöver lite närhet med varandra, för att inte tala om hela nätter av sömn… så kräver det också en hel del för- och efterarbete för att det ska gå ihop. Eftersom vi är borta den helgen behöver vi senast helgen innan ha planerat/fixat/lagt fram allt som ska med i vår och barnens packning, samt försöka ta reda på om det är något till veckan efter som är extra med skolan, utflykt eller så och förbereda för den. Tvätt och handling får ske lite sporadiskt under de dagar vi är hemma istället för storhandling och helgtvätt, i så stor utsträckning det går. Alltid tillkommer det ju något oplanerat som bajsiga kalsonger eller tvätt av lakan… När man kommer hem ligger man ju således lite back med ”fixa-saker” och resten av den veckan går åt till att komma ikapp så gott det går. Har inte ens kollat i kalendern om det är aktiviteter veckan före eller efter som vi vet redan nu… Men som sagt en dag ledigt i veckan hade ju varit guld 🙂 Får fila lite på det till nästa år tänker jag, har först en annan rolig sak på G som ”kräver” heltidsjobb fram till det är dags men säg om ett år eller så borde jag kunna gå ner i tid. Återkommer med mer information om detta längre fram.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s