Osäkert

Just nu känns det inte så bra… Fick höra att skolan, rektor, skolhälsan, pedagogerna i Ts klass, specialpedagogen på skolan och hans resurs, hade möte om T i måndags. Vi har nämligen efterfrågat möte med rektorn om hur vi ska fortsätta efter vecka 44 när vår resurs går tillbaka till förskolan igen. Nu hade de alltså haft ett möte, vi inte var inbjudna till, eller visste om. Det må väl vara hänt att de vill diskutera igenom en del saker utan oss innan vi är med men iaf… Nu var det ingen som hade kontaktat oss för genomgång av vad som sas på det mötet så i morse stannade maken kvar när han lämnat på fritids för att invänta vår resurs och höra med henne om mötet. Enligt henne hade det pratas i banorna om att det blir för dyrt att ha resurs till T efter vecka 44… det är alltså en ekonomisk fråga, inte en behovsfråga… dags att bråka igen känner vi då.

När maken kom till jobbet hade vi, på mejl, fått förslag om mötestid med rektorn vecka 42.. jo, jag tackar ja, det är väl lämpligt att lägga mötet så sent som möjligt så de inte hinner rekrytera in någon ny till vecka 44 och framförallt då inte hinner gå parallellt med nuvarande resurs alls. Jag bad maken ringa henne och be om ett tidigare möte så vi har en chans att lösa detta innan vi står helt utan. Misstänker att någon av oss eller båda såklart, kommer behöva anpassa oss och vår arbetstid enormt för att kunna få ihop det med hans skola och fritids. Konstigt, innan har de ju knorrat om att vi lämnar honom 30 minuter innan hans resurs kommer, vilket de ju inte kunnat hantera och nu tycker de att han ska vara utan hjälp hela dagen med allt vad det innebär… undrar just om pedagogerna är med på det spåret? Tänker att det blir en enormt dålig situation för många av barnen både i klassen och på fritids, inte bara för T. Tycker ju att de definitivt verkar bita sig i ändan. Ska höra med lärarna idag om jag träffar dem när jag hämtar hur de ställer sig till detta. Deras arbetsbelastning kommer ju mångdubblas om de nu är intresserade av att locka med T på det som händer i skolan och på fritids. Annars kan de väl visst sticka till honom hans I-pad och så sitter han relativt lugn med den hela dagen men han kommer ju aldrig att uppnå några mål i skolan med den approachen. Men det kanske de inte tycker är så viktigt. Hittills har det ju varit svårt att motivera T att göra samma saker som de andra barnen på lektionen, iaf samtidigt som de gör det. Ann, hans resurs har enträget försökt få honom till att isf göra det senare på fritids eller dagen efter men inte ens det har alltid lyckats och då vet hon ju ganska väl vad som funkar och inte på honom. Hur ska någon annan lyckas? Ann har ju haft snart 3 år på sig att lära sig hur T fungerar.

Jag vet att jag målar fan på väggen innan vi ens samtalat direkt med rektorn, men kände ju lite på mig i våras, när vi fick klart med resursen, att det var för bra för att vara sant. Och nu verkar det vara så… Kan bli fortsatt långa diskussioner, även med habiliteringen som vi hoppas ska stötta oss i detta, innan vi sett ett slut på det. För den här gången vill säga för det blir väl aldrig ett slut på det… iaf om man ska tro något av vad man hör från många föräldrar till barn med speciella behov. Det är en daglig kamp mer eller mindre. Precis när man tror att skolan förstått hur man ska hantera situationen så vänder de på leken.

Detta blev lite svamligt men känner generellt att det kunde inte komma under en sämre tid än just nu… mycket som håller på att falla isär känner jag. Sömnen är ff inte i ordning, inne på 4de året nu, och vi orkar inte längre. Och så har vi det här med hans bajsande i tid och otid, alltid i kalsongerna (eller blöjan om han har den på sig, han ber ff inte om den), aldrig på toaletten och ofta har han hunnit kleta med det också innan vi hinner upptäcka det. Jag är så sjukt trött på att tvätta bajsiga kläder och barn men framförallt att sanera hemmet. Går väl an med det som bara är att slänga i tvättmaskinen men det andra… mattor, golv, sängen/madrassen, fåtöljen, soffan… ORKAR INTE MED DETTA LÄNGRE. Förstår inte heller varför han gör så, han kan inte förklara bättre för oss än att han är rädd och det gör ont att bajsa. Det kan ju förklara varför man inte vill bajsa men han gör det ju ändå hela tiden, utan att ta hjälp av oss, eller ta på en blöja, och varför kladdar han då med det? Svårt att eftersöka också var han kan ha tagit med sina bajsiga händer, en sak det man ser men på hur många platser hinner 2 bajsiga händer ta innan vi upptäcker det. Har legat så många gånger nu på alla fyra och liksom nosat mig igenom rummet. BLÄ säger jag bara. Det är ju en hälsorisk också tänker jag, att det är fullt av bakterier som sprids på platser man inte tänker på att han tagit i och så får man det själv på händerna eller ännu värre så får ju lillasyster det och sedan stoppar det i munnen:-(

Var kan man checka ut från livet någonstans? Känner att det hade varit väldigt skönt att få ett brejk från jobb, hemmajobbet och allt som har med Ts diagnos och skola att göra just nu… I helgen är det iaf kortishelg och jag ska få egentid på lördag när maken och dottern ska till simhallen och på bio. Det blir ju inte i närheten av behovet men alltid någon iaf. Får snart gå ner i arbetstid känner jag, att båda föräldrarna jobbar heltid funkar snart inte längre med T och allt vad diagnosen innebär i curlande av honom och skolpersonalen. Ska bara vänja mig vid tanken först på att gå ner i tid och se hur vi kan lösa det rent arbetsmässigt på jobbet också så det verkligen blir nedgång i tid och inte bara flyttar arbetstiden från en dag till en annan utan att det eg blir färre timmar. Fortsättning följer…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s