Oj!

Nu händer det grejer… eller snart iaf 🙂

Vi skickade ett mejl till vår kontakt på habiliteringen där vi förklarade att vi nu var vid vägs ände vad gällde både Ts sömnproblematik som inte blir bättre och även hans ovilja att bajsa på toaletten. Till råga på allt hade vi just fått reda på att vårt skolmöte för att göra en planering framåt, efter den befintliga resursen slutar vecka 43, blir först vecka 42…

I alla fall så fick vi snabbt träffa läkaren på hab som skulle remittera oss vidare till ett sjukhus för att göra ett EEG när T sover. Misstanke om lättare EP-anfall diskuterades eftersom han har svårt att sova, vaknar ofta och är orolig på natten, vill/kan sällan somna om igen när han vaknat… Vi har aldrig ens tänkt tanken… men bra att det utreds iaf, när vi kom hem igår från jobbet låg ett brev från sjukhuset där med en tid om 2 veckor. Inte klokt vad fort saker kan ske när man ger upp. Remiss till någon mottagning som ska hjälpa oss med bajseriet ska/har också skickats, de viste inte när vi träffades vilken enhet som var bäst lämpad när vi sågs utan de skulle ringa runt och höra sig för först. Antar att vi får vänta lite längre på den bokningen men iaf… ett steg på väg 🙂

Sedan hörde psykologen på hab av sig och ville boka in tider för den nya utredningen som ska göras inför skolstart (riktiga skolan, nu går han i förskoleklass). Där fick vi också tider rekordtidigt… det var sagt att utredningen skulle göras i vinter men vi fick tid nästa vecka för första utvärderingen och om 2 veckor för den andra. Inte säkert att det behövs 2 ggr men det kan även ta 3 ggr så vi bokade in 2 på en gång så får vi ser hur det går. Minns från förra gången vi gjorde detta inför vår (första) diagnos, det var svårt att sitta passiv bredvid T när han skulle göra övningarna. En del av dem visste jag ju så väl att han kunde eg. men han fick inte till det trots att han försökte. Han var till exempel superduktig på att pussla hemma, klarade pussel som var flera år högre i svårighetsgrad, men på övningen var det ett pussel där inte bitarna gick hela vägen ner i brädet utan stack upp några mm. T la första biten rätt, tog ur den igen, testade igen… den passade ju inte, tyckte han, eftersom brädet inte blev helt slätt. Sådär höll han på med nästan alla bitarna innan han tröttnade på att ”han inte kunde” pusslet. Han fick också ”underkänt” på den övningen, men fick höra att det var en del av övningen att de skulle förstå att de gjort rätt trots att bitarna inte smälte helt samman… Autistisk blinkade med stora, klarröda bokstäver framför mina ögon, det var så tydligt. Det fanns såklart även övningar som jag aldrig trodde att han skulle klara, eller ens förstå vad som menades men som han fixade galant. Tur det så även jag fick bli lite förvånad, det är nyttigt! Ska bli spännande att se vad det är för övningar denna gången, maken tar första passet och jag det andra så vi får väl ”compare notes” därefter.

Blir också spännande att se vad utredningen ger denna gång. Är det ff ”bara” autism eller kommer det läggas till något annat. Vi tror ju att det kan vara något annat som ligger och stör lite… kanske det är EP isf, men vi har lite lutat åt ADHD som tillägg. Men kanske det är något helt annat, eller inget… bara att vänta och se antar jag. Nu blir det ju iaf tidigare än vad vi räknat med så vi borde väl ha nysatt diagnos innan jul tänker jag?

Nästa vecka är det ny kortidshelg och jag och maken åker bort till Malmö för lite egentid. Ska bli härligt att bara få vara 2 vuxna tillsammans en stund, inte föräldrar i första hand, utan 2 egna individer som samtalar utan att bli avbrutna eller behöva titta på klockan för ditt och datt som ska hinnas med innan nattning. En heldag i Köpenhamn är också inplanerad, strosande, smörrebröd, öl och shopping. Jag längtar…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s