Kalasdax

Imorgon är det så dags för Ts första kalas för kompisar. Vi har inte haft något tidigare, han har inte efterfrågat det och vi har inte föreslagit det, men nu är det alltså dags. Han har tjatat om detta i över en månad nu så tur att det snart är över 🙂

Eftersom han fyller den 31/10 passade det bra med kalaset samma dag tänkte vi. Halloweentema light, alltså maskerad för barnen (valfri utklädning) och inte så läskigt i övrigt. Vi kommer ha pumpor med ljus i utanför huset och en spöke med batteriljus inne i lokalen och lite fejkspindlar och nät, lite orange och svart på dukar och tallrikar. Men tror att det räcker där med läskigheter, är ju en del barn som blir ganska rädda fortfarande. De är ju bara 6 år, men det bådar ju gott inför framtida kalas om man vill fortsätta på halloweentema när de är lite äldre. Finns ju massor av läskigheter och bus man kan hitta på, blev riktigt inspirerad när jag sökte runt lite på webben. Vi kommer köra 2 lekar och en skattjakt på slutet efter godispåsar 🙂

Lekarna blir dansstopp, verkar poppis i denna åldern och T gillar att dansa. Frågan är bara om de klarar av själva tävlingsmomentet med att någon vinner… Får se hur jag gör där, annars har jag förberett såpbubblor som vinst. Andra leken blir sätta morotsnäsa på snögubben Olof (sätta knorr på grisen när jag var liten). Hittade en bild jag printade på Olof och klippte ut morötter som varje barn får varsinn att försöka, ögonen förbundna, sätta på rätt plats i ansiktet. Närmast vinner. Kan nog vara en lagom lek, inte för stojjig men lite kul, eller så är jag helt ute och cyklar med vad barn i 6-års åldern gillar och klarar av… Vi får se imorgon helt enkelt.

Till mat blir det korv med bröd, funderade på en läskig variant men känner att det är viktigare att de får i sig något öh och de kanske inte äter om mater ser läskig ut. Till efterrätt blir det klassisk marängswish med tomtebloss i. Strax innan det är slut är det dags för skattjakt. Jag har förberett en lite enklare variant där vi kommer hitta ledtrådar på väg mot skatten. Jag har ”hittat” den första som jag läser upp (de kan ju inte läsa ännu) sedan ska de leta efter nästa med en symbol på osv. På varje ledtråd är det en uppgift de ska göra innan de får nästa symbol. Uppgiften kan vara hoppa på ett ben eller hitta en kompis och för high five med. Gjorde bara 4 ledtrådar, tror det räcker till otåliga, godissugna barn. Sedan är kalaset slut och de blir upphämtade förhoppningsvis. Får återkomma nästa vecka med återkoppling om hur det blev 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s