Jobb jobb jobb

Nu är vi inne i den mest hektiska tiden på hela året på jobbet, halva oktober och november är det som mest för min avdelning att göra. Mässor och  konferenser, stora besöksdelegationer och vanliga besökare avlöser varandra… och så det vanliga arbetet som löper på också. Känner att det är lite för mycket nu. Hade gärna varit ledig någon dag så allt hemma kommer ikapp också. Mest att göra på jobbet, sammanfaller naturligtvis med allt som ska roddas inför julen, både hemma och i skolan/dagis.

Nytt påhitt i år är att ”barnen själva ska bestämma ihop med pedagogerna vad de ska vara i luciatåget” var mycket bättre förr när jag kunde planera in det i god tid själv. Nu får jag sitta och vänta på att köpa in tomtekläder/pepparkaka/lusselinne i stället för att det redan skulle vara klart i god tid. Nu åker maken bort nästa vecka några dagar också… jag har inte så många tillfällen att fixa dessa saker. Hatar när saker jag ska fixa ligger i händerna på någon annan först så jag bara kan vänta…

Fick iaf klämt ur dottern idag att hon ska vara pepparkaka 🙂 Så nu är det sonen kvar, tvivlar att jag kan få ett korrekt svar från honom om detta… om han ens vill vara med? Det är dessutom hans tåg som är först i år, då det infaller på gemensam julfest med klassen och inte på lucia… Nytt nytt nytt… fixa fixa fixa. Måste sluta jobba heltid, känner mer och mer hur det emellanåt flimrar för ögonen och hjärtklappningen är i antågande. Inte bra! Hade tänkt att jobba såhär till sommaren och lägga om arbetstiderna/uppgifterna lite efter semestern men vi får se om det håller så länge. Ska vara långledig över julen iaf, även maken hade dagar kvar att ta ut så det blir dryga 2 veckor ledigt med familjen och kanske en och annan kompisträff, vi får se hur det blir… lugnt och skönt hoppas jag iaf. Nu har det tom gått så långt att jag själv anmäler mig att vara hemma med VAB om det skulle bli sjuka barn, det hade jag aldrig gjort för ett år sedan. Har generellt svårt att vara borta, särskilt med kort varsel från jobbet eftersom det är svårt med ersättare då jag har telefonpassning stora delar av veckan. Och i dessa hektiska månader har jag dessutom tagit några extrauppgifter för att andra personer är utanför huset på events. Tråkigt om man inte kan leverera enligt ök… känner mig alltid som en skurk när jag är hemma vare sig det är föranmäld och godkänd ledighet eller vabb. Känns inte kul att lämna arbetskamraterna ”i sticket”. Jag är ju redan borta en del planerad tid med extra möten på habiliteringen och skolan, utöver det som ”alla andra har” med utvecklingssamtal och föräldramöten. Nytt jobb kanske? Men vad och skulle det vara bättre? Kanske, kanske inte… Vi får se vad som händer framöver!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s