Snart jul

Det har varit så mycket de senaste veckorna… månaderna. Orkar snart inte längre, trots 3 nätters full sömn i helgen när sonen var på sin kortishelg. Har alltså sovit ganska bra det senaste men känner mig helt färdigt kroppsligt och i huvudet ändå. Orkar liksom inte tänka hela vägen fram eller planera… vill bara vara hemma och mysa, pyssla lite, läsa och äta god mat 🙂

Snart blir det så… ska vara ledig i 18 dagar över jul och nyår men jobbar fram till och med den 23 så det är några dagar kvar. Men det ska bli så skönt…

Sedan 1 november har T inte kvar sin resurs i skolan och det har faktiskt fungerat över förväntan. Iaf för T, vilket ju är det viktigaste. Vi föräldrar känner väl att vi inte får lika tät information och uppdateringar om dagarna och hur det går som tidigare. Vi har en särskild kontaktbok som pedagogerna skriver i men det brukar bli 1-2ggr/vecka. Förut var det kanske 3-4 gånger i veckan + att vi brukade träffa resursen när vi hämtade/lämnade flera gånger i veckan. Nu har vi tur om vi träffar någon av våra huvudpedagoger på hela veckan eftersom vi lämnar så tidigt och hämtar sent de flesta dagar. Igår när jag hämtade lite tidigare var 2 av pedagogerna på plats så jag fick prata men lång stund med dem om hur dagarna fortlöper och vilka framsteg som T gör. Det betyder så mycket att få höra lite positiva saker när man hämtar 🙂

Vi får se hur vi går vidare med ev resurs eller inte mot hösten, det vi misstänker är att T kan bli lite ”lat” och ointresserad av att göra skoluppgifterna som han bör för att lära sig tillräckligt för att kunna hålla samma tempo som de andra i klassen. Det är helt enkelt inte helt lätt att motivera honom till att göra samma saker som de övriga barnen i klassen. Han måste förstå syftet med att göra något, då kanske man kan motivera honom men det är svårt. Det blir en stor utmaning för pedagogerna att lyckas med det, får se hur vi själva ska göra med läxor till hösten, ännu vägrar han ju och då är det tur att de är frivilliga men vi tror att han eg hade behövt lära in rutinen men det finns helt enkelt inte tid eller ork hos oss föräldrar heller just nu att traggla med det på kvällarna. Vi måste ändra vår arbetstid till hösten. Nu håller det inte längre att vi båda jobbar heltid och att åtminstone en av oss pendlar till jobbet i annan stad. Vi kan inte komma hem klockan 18 på vardagkvällar, äta något, göra läxor och hinna slappa lite och samtala om dagen… det hinns helt enkelt inte med innan kvällrutinen klockan 19. Vid 19.30 ska de sova… om vi är hemma tidigare på em så borde det bli lite lättare att iaf ha en rimlig chans att lyckas få in även läxläsning en stund efter maten… Känner själv att det är för mycket jobb och inte tillräckligt med familjen och framförallt barnen som det är just nu. Jag hinner inte med mig själv riktigt heller eller hemmet. Blir bara stress från ena hötappen till den andra… så färre arbetstimmar får det bli under 2016. Synd bara att man har en telefontjänst så man inte kan välja att man går hem klockan 15 varje dag eller dylikt. Det går helt enkelt inte att lösa just nu på jobbet (om någonsin) utan ska jag gå ner i tid med den tjänsten jag har idag så är det hela dagar jag blir ledig isf. men det är ju en start iaf för att hinna med mig själv och hemmet på en ledig dag, tyvärr hjälper det ju inte så mycket mot veckans övriga dagar för att komma hem tidigare på kvällen men får klura lite på hur vi kan lösa det framöver. Byta jobb… eller se om man kan lägga om min tjänst vad det lider. Vet ju att en på administrativa delen ska gå in pension om ett år så kanske det kan vara något att ta över arbetsuppgifter om ett år isf? Vi får se hur det blir…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s