Vilka trötta barn

De senaste veckorna har ungarna blivit tröttare och tröttare på morgonen och vill eg inte alls åka till dagis och fritids. Lillasyster M vill varenda morgon ”sova lite till” när vi väcker henne och T vill vara hemma med oss och kommentaren ”jag vill ju va med dig” känns när man lämnar dem. Men idag är så äntligen sista dagen de behöver stiga upp på befallning på  några veckor. Ska försöka komma iväg från mitt jobb vid 13 idag. Skulle eg ha telefontid till 15 men en kollega utan barn erbjöd sig att ta sista passet så jag kunde komma hem. Gulligt av henne. De skulle slå ihop 2 fritids på skolan idag när det inte var så många barn, men T skulle ändå ha 5 barn från sin klass där idag + flera andra barn från olika årskullar men på dagis var det bara M och en liten kille till på hela dagen. Är det inte konstigt att det bara är 2 barn på ett dagis med ca 80 barn i vanliga fall? Idag är ju ändå en ”vanlig” onsdag, om än att många jobbar lite kortare dagar… Visst ska man resa iväg över julen vill man ju oftast åka senast idag och då är man ju ledig men att alla andra föräldrar till 78 barn då har möjlighet att vara hemma från sina jobb. Märkligt, tycker iaf jag 🙂 Klart, det räcker ju att en förälder kan ta ledigt idag så kan ju barnen vara hemma och den andra föräldern jobba men i mitt bostadsområde var det nog ingen som jobbade idag heller. Det var helt svart i alla hus och jag så inga fler bilar i morse. Det var även mindre bilar på motorvägen så det är nog många som är lediga idag iaf. Om jag kommer ihåg det ska jag nog också vara ledig dagen före nästa år… hade varit skönt just nu… men men nu är det bara drygt 4h kvar 😛

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s