Back to work

Nu är jag tillbaka till ”verkligheten” igen… har varit en del rannsakanden under julledigheten. Vad orkar jag, hur fungerar mitt och familjens liv, hur kan vi förbättra och förfina det vi har? Träffade min PT för återkoppling sista veckan på ledigheten och jag har inte orkat varken träna mina pass och framförallt inte följt mina kostråd sedan långt före jul. Delvis beroende på mitt knä som sedan i augusti gör ont vid belastningsövningar, och på senare tid nu även hindrar mig i min vardag. Trappor och nedförsbackar är inte så roliga och efter ett vanligt träningspass (utan belastningsövningar men med styrkeövningar för knät) har jag ont i över ett dygn i knät, även i vila. Men delvis även beroende på att jag inte trivs i just nu. Känner att jag inte hinner med att träna 4ggr/veckan, jobba heltid, träffa vänner och ta hand om hushållet. På helgerna vill jag sällan hitta på något för jag känner att jag måste vila, även om det inte innebär vila i dess rätta bemärkelse då vi fortfarande sover kasst på nätterna och vaknar tidigt. Men orkar inte träffa så mycket folk, eller göra mig iordning och åka på stan… allt tar så mycket energi. Energi som jag inte har. Hade så sett fram emot drygt 2 veckors ledigt över jul och nyår och det var superskönt att umgås med familjen och bara göra det som föll oss in. Vi var supermycket hemma och myste, lekte med julklapparna, spelade spel, tittade på film och hade det skönt. En och annan utflykt blev det också men det var lagom 1-2 per vecka så vi hade massor av hemmatid vilket passade även barnen fint.

Iaf när jag träffade PTn så brast det för mig, jag satt och grät i nästan en timme och vi kunde inte göra några tester eller diskutera mina framsteg (som jag ju inte haft under senaste månaderna så det gjorde ju iofs inget) men samtalet var mer som ett terapisamtal. Pratade med henne om att jag funderar på att gå ner i arbetstid iaf vara ledig en dag i veckan till att börja med så jag hinner med mig själv lite, sova lite extra den dagen, hinna med lite hushållssysslor och kunna göra sånt som bara jag vill pyssla med. Tyvärr får vi ju inte ha barnen på dagis/fritids om jag är ledig så vet inte hur mycket vila det blir eg… men T är ju i skolan 4h iaf och ska försöka höra med dagis om inte lilla M kan vara där under samma tid för att jag ska hinna återhämta mig något… men det kan ju bli knivigt. Om jag hade varit sjukskriven hade det ju gått bra men inte när man är ledig, även om jag nu är ledig för att jag ska slippa bli sjukskriven… Moment22, men jag tänker mejla dagischefen och fråga iaf, kan ju inte bli mer än nej. Att smussla med det känns inte heller rätt, inte när det är återkommande varje måndag, hade jag kunnat tänka mig att göra någon enstaka gång om det handlat om det men inte nu, det hade känts alltför dåligt att bli påkommen, vet inte om jag hade kunnat njuta av ledigheten heller om jag vet att jag eg inte får… Ja ja vi får se vad de säger om detta. Ledigheten skulle isf börja gälla från april, men jag har ganska mycket flex att ta ut också så jag tror jag kan få till några extra måndagar redan innan dess 🙂

Hoppas vara igång med träningen snart och har denna veckan kickstartat min viktminskning igen genom att detoxa kroppen lite med LCHP (low carb high protein) får se hur det går, ska köra en vecka för att iaf bli av med lite sötsug. I tisdags var jag hos läkaren och röntgade mitt knä så nu hoppas jag att jag snart har svar på vad det är för fel och hur vi ska åtgärda det för som det är nu så funkar det inte känner jag. Ökar på stressnivåerna och hindrar mig i min styrke- och viktminskningsplan. Sedan har jag och min man pratat om hur vi ska göra med att bo större, vi har under hösten försökt att undersöka en ev påbyggnad av huset, en övervåning. Eller en utbyggnad i sidled… eller så flyttar vi till ett större hus. Vi har varit på några visningar och faktiskt budat på 2 men de har blivit för dyra. Nu är vi tillbaka på att bygga ut kanske… eller köpa nytt… Vet inte 🙂 Anledningen till att vi behöver flytta är att vi vill utöka familjen och då får vi inte plats som vi bor idag, eg får vi knappt plats nu heller men alla har varsitt sovrum iaf, mer plats behöver man väl iofs alltid men ju större ungarna blir kan vi snart inte stuva runt våra saker längre på de få förråd som finns… I julas bestämde vi oss för att köra på att försöka bli gravida nu trots att boendet inte är klart ännu… ett tag kan vi ju ha en bebis i vårt sovrum men sedan. Vi har ju tidigare bara kört på, trots att vi först försökt att köra enligt en plan men att vänta ut saker kan ju ta hur lång tid som helst och vem vet hur fort man blir gravid denna gång? Det kan ju ta en månad eller ett år eller längre, inget är självklart ju. Så nu kör vi på det spåret så får vi ta konsekvenserna när den kommer med vad det innebär i bankärende för minskad arbetstid etc. Vi måste ju må bra och leva vårt liv också. Att börja anpassa vår ev barnproduktion till att det ska passa vår bank… känns så himla tråkigt och stelt. Vem vet hur många år till vi kan får barn, det blir ju svårare ju äldre man blir. Time will tell…

Känns iaf himla skönt att äntligen ha tagit ett beslut om mitt jobb, har velat på den punkten hela hösten. Vi hade från början sagt att jag skulle jobba heltid fram till nästa föräldraledighet och därefter gå ner i arbetstid men nu fick det bli tidigare pga hälsan. Ska bli härligt i vår att kunna njuta lite extra en dag i vecka 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s