Några steg framåt…

Det går framåt på några plan just nu… och bakåt eller stillastående på andra.

Till att börja med så var det ingen bebis i magen förra gången, bara sen 10 dagar… ja, ja man ska inte ropa hej uppenbarligen. Har alltid varit regelbunden och dessutom lyckats bli gravida inom 2 månader från att vi bestämt oss så att det nu har gått över 6 månader känns lite konstigt och dessutom sen i 10 dagar gör ju att man började tro att det var något på G. Men vi gör nya försök 😉

Med toalettbestyren går det däremot bättre. T har börjat bajsa på toaletten hemma och i skolan. Återstår ff att han ska göra det på kortis, hittills har han hållit sig i 4 dygn… men ny chans i helgen då han ska dit igen. Vi får ff påminna honom och kör med belöning både i skolan och hemma men det kommer mer och mer att han kommer på det själv också så kanske vi är över den värsta puckeln nu:-) Känns helt otroligt faktiskt!

Minioner familj

Kanske vi kan få till en ny utredning igen nu också… det gick ju inte alls i höstas men nu kanske det har mognat fram lite?? Vi får testa här om några veckor med ny psykolog också och ser om det går att göra inför skolstarten så vi har lite mer kött på benen om det skulle tillkomma nya uppgifter om T och hans begåvning och ev tilläggsdiagnoser. Inte superviktigt men bra om vi ska kunna planera lite bättre för anpassning för T.

I vårt husletarprojekt går det sämre än sämst just nu. Dåligt med objekt eller alldeles för dyra för oss. Hittade ett fint hus som skulle passa oss, renoverat och lite större, där man dessutom kunde sätta upp ytterligare innerväggar för fler rum och det låg i samma område som vi bor nu. Bjöd utgångspriset efter visningen, där mer än 30 intressenter var på plats, och ingen bjöd över oss… = vi borde få huset. NEJ! eller JO! Såhär höll det på under en vecka då vi kastades mellan hopp och ”förtvivlan”. Först var det några intressenter till som ville titta på huset… OK. Sedan kom det inga fler bud än vårat… OK, då är det väl vårt? Ja, vi skriver kontrakt om 2 dagar. Fint! Sedan ringde mäklaren och meddelade att huset var vårt om vi lägger 200 kkr över utgångsbudet… alltså bjuda över oss själva… ehh… va? Nej det tänker vi ju inte göra såklart! Vi har lagt utgångsbudet och det ligger! OK, säljaren ska fundera lite… Mäklaren ringer upp dagen efter igen och säger att de vill skriva iaf 🙂 Men på morgonen för skrivdagen så meddelar mäklaren att de kommer ta tillbaka huset från marknaden och isf testa att lägga ut det igen eftersom de känner att de vill ha mer betalt… Så nej, det blev inte det huset heller… ORKA! Tog enormt med kraft från oss att kastas runt såhär, det känner jag nu i efterhand att jag är helt slut och vill inte tänka på fler husaffärer. Nu är vi tillbaka på att bygga ut vårt befintliga hus igen. Vi trivs ju där vi bor och har fixat en väldigt massa i trädgården så på så sätt är det skönt att stanna kvar, om bara huset var lite större. Får se när vi orkar dra igång det på allvar igen. Förra året började vi ju kika på att ev lyfta på en våning, eftersom vi bor i enplanshus nu, men det kändes som ett jätteprojekt för oss att driva. Tillbaka att undersöka hur det skulle fungera att bygga ut på norrsidan istället. Måste bara få tag i lite olika byggare, träffa dem, få offerter, snacka med banken… rita lite på projektet… och som vanligt så är man väl någon miljon kort. När dör den där okända släktingen som man inte har någon relation till och vill lämna massor av pengar till oss?? Vinna på spel kan vi ju inte göra för vi spelar ju aldrig 😀

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s