Nej, inte denna gången heller

Det verkar inte ta sig med syskonproducerandet. Vi fattar ingenting, innan har det alltid gått som en dans, knappt hade vi bestämt oss för att skaffa barn förrän det var ett + på stickan. Så trots att vi lite halvhjärtat håller koll på min cykelkalender så vill det sig inte. Iofs verkar inte min kropp riktigt hålla sig till mina tidigare cykeluppgifter inom kalendern men jag försöker uppdatara den så fort jag märker någon skillnad, men det är ju inte lätt att veta när man har ägglossning innan man kan ”räkna bakåt” från när man får sin mens… får ser om vi lyckas någon gång inom snar framtid. För snart börjar det bli lite ”bråttom” om jag ska försöka tajma in mina arbetskamraters föräldraledigheter och pensionering, visst man kan inte planera allt och synnerligen inte detta men jag känner inte att jag vill vänta så länge till. T fyller 7 år i höst och M är 5 år, det blir för stort glapp mellan dem tycker jag, och vi ska orka med barnen, vi blir ju inte yngre heller även om det inte är någon jättepanik ännu, men kanske om vi vill ha fler än ett barn till och det vill nog jag ha… Ja, ja vi får se hur det går, nya tag nästa månad igen:-) Kanske man skulle köpa sådana där pinnar man kan kissa på för att se var i cykeln man befinner sig…

Snart har det gått 1 år för T i skolan och det har gått så himla bra för honom, bättre än vad vi kunnat hoppas på. Såklart är han inte i närheten av att kunna lika mycket eller ens försöka samma saker som de andra i klassen men för honom själv har det skett en enorm utveckling, även om jag vet att han kan så mycket mer… men jag får försöka skynda långsamt och ta det för vad det är. Tycker bara att det hade varit skönt om han kunde ligga lite före de andra barnen så det inte var så svårt för honom på det planet när det är så svårt på många andra fronter. Han fortsätter iaf i samma klass 1-3 men de kommer att få nya lärare, vem/vilka det blir får vi reda på om 2 veckor när de kommer till vårt föräldramöte och presenterar sig. Vi har fått indikationer på att det blir 2 pedagoger i denna klassen, annars brukar det vara en ensam lärare men T har ju ingen resurs så det tackar vi för än så länge iaf så får vi se vilka det är och hur det blir. Det har ju fungerat väldigt bra med hans lärare detta året så vi får väl se. Vi hade naturligtvis önskat att han kunde få lite mer resurser så han inte kom så mycket efter, nu får han ju göra lite ”som han vill” när han inte orkar och jag tror att han ibland behöver lite mer motivation till saker… Vi får avvakta och se vilka pedagoger och resurser som blir till hösten. Möte med rektor, specialpedagog, lärare blir det första veckan på terminen också för att lägga upp lite strategier för hösten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s