Håller tummar och tår

Hoppas så på att det denna månad visar + på gravtestet. Borde få mens i helgen men den har ju flertalet gånger varit sen både en och två veckor utan att det varit någon befruktning:-( så tänker nog avvakta minst en vecka innan jag gör något test. Ska försöka tänka bort det genom att äta mögelostar ikväll och dricka något glas vin… vem vet om det blir stopp med det i 9 månader framöver sedan, så det gäller att passa på:-) Folsyran har jag käkat några månader så hoppas det gjort sitt till. Satte även maken på laxberikad kost då jag läste att det skulle gynna spermietillgången. Lax är ju både gott och nyttigt dessutom.

I övrigt håller vi på att ta oss igenom höstterminen. Funkar över förväntan för T i skolan, trots utebliven resurs, men vi och han märker att han inte orkar med riktigt det samma som de andra barnen. Ibland får fröken hjälpa honom att skriva, när han löser uppgiften och berättar vad det ska stå, så skriver fröken ner hans svar. De inser att han inte alltid orkar lägga energi och kraft på att hålla rätt penngrepp, ser hur bokstäverna ska formas, tänka ut rätt svar och få ner det på pappret. Men han försöker med det mesta iaf. och när det blir för mycket av allt så drar han sig lite undan till grupprummet för att få vara lite ifred. Sedan är han ju ofta långa dagar på fritids också så att göra läsläxa när vi kommer hem är ofta inte tal om för det orkar han helt enkelt inte med. Vilket han säger till själv om, tack och lov, och inte bara får ett utbrott eller så för att vi frågar om läxan. Nu blir det läst kanske någon em i vecka samt på helgen några gånger och så får det vara så just nu. Det vore ju bättre för honom, ju tidigare han knäcker läskoden, men vi kan inte pressa honom mer just nu. Ibland säger han att han inte orkar gå till skolan och att han är ”trött i magen” och jag är lite orolig för att vi ska få en hemmasittare så småningom om vi pressar för mycket. Just nu tycker han fortfarande att det är roligt i skolan och på fritids, och så vill vi ju behålla det så länge det bara går. T verkar gilla att räkna matte och gympan är en favorit, konstigt nog, då han även duschar, både kropp och huvud efter gympan, vilket är svårare att få honom hemma och C har kämpat med i flera år på simskolan… men i skolan går det tydligen fint sedan den ”övat” på det några veckor förra året:-)

Apropå simskolan så har T lärt sig simma denna hösten också. Trägen vinner och nu kan han ta några simtag själv även om han inte är så simkunnig att vi släpper honom ännu. Så det får nog bli simskola även nästa termin känner vi. Lillasyster har ju också hon börjat i simskola denna termin. En vanligt simskola som inte är i handikappregi och som dessutom lär ut crawl istället för bröstsim, men hon älskar det och vill gärna gå dit trots att det innebär väckning på söndag morgon för att vara i simhallen 07.30.

Jag har gått ner en dag i arbetstid på jobbet och även avsagt mig mitt chefsuppdrag, vilket bör frigöra mer av den tid som jag tänker och lägger på jobbet, när jag är hemma. Även om det sällan är faktiska arbetsuppgifter känner jag att det går åt mycket tankekraft och energi att bearbeta arbetet på hemmaplan då det rör sig om personalärenden i min grupp som förväntas att jag tar itu med på ett eller annat sätt. Och är det inget som ska fixas ”hands on” så är det alltid mycket att tänka på ändå och den kraften och energi behöver jag såväl till min familj. Känner att det just nu snurrar i skallen av saker som ska fixas och donas med på hemmaplan och så är det även mycket med det på jobbet. Då är det skönt när man iaf kan släppa jobbet när man går hem. Just nu behöver jag det känner jag. 1 November blir jag av med det officiellt men det lär väl hänga kvar lite så med överlämningar och saker som släpar så jag räknar snarare med årsskiftet men det är ju inte så långt kvar det heller:-) Snart så…

Håll nu alla era tummar och tår att det går vägen för oss med plussandet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s