Närmare

Nu är det knappt 2 månader kvar, går in i vecka 33 imorgon så kanske 7 veckor eller så… man vet ju inte när det är tänkt. Första barnet kom ju 10 dagar före BF och lilla M kom på Beräknad Födseldag. Jag tror att det blir något före utsatt datum men enligt statistiken kan det lika gärna bli efter. Tydligen är just förlossning nr 3 helt oberäknelig, både vad gäller när det kommer igång och hur själva förlossningen blir. Går tydligen inte alls att lite på sina tidigare erfarenheter, rent statistiskt eftersom den verkar ha en tendens att helt byta spår tydligen. Ja, snart blir vi varse iaf.

Har 4 veckor kvar på jobbet också och det är en del att fixa med innan jag går hem såklart. Det kommer en vikarie som ska jobba för mig och en annan tjej som går i pension så det blir lite mix av arbetsuppgifter där. Vi går endast 4 dagar omlott så det vill till att det inte är några krångligheter just då:-) Men det ska bli så skönt att vara hemma ett tag, även om det nu inte bli ett helt år denna gång utan 8 månader men tänker mig nog inte gå tillbaka på heltid direkt när jag börjar heller utan vaska ur det lite genom att fortsätta att vara ledig på måndagar ett tag kanske…

Syskonen är spända på lillebror, framförallt lilla M som planerar att läsa för bebisen och hjälpa till att byta blöjor 😛 säger hon nu ja´. Men det ska bli så mysigt att ha alla barnen hemma i höst, ja de stora går ju i skolan några timmar varje dag men det blir ju inget fritids så vi kommer ju få massor av kvalitetstid ihop hoppas jag. Eller så blir det katastrof när inte T får vara på fritids… just nu känns han lite terminstrött och åker gärna med mig hem från skolan när jag hämtar på måndagar. Men han gillar fritids och jag tror inte att han riktigt har fattat vad det innebär att han inte får vara där till hösten. Vi ska prova att mjukstarta utan fritids de två sista veckorna på terminen då jag tar semester innan bebisen kommer. Då kommer M att sluta på dagis och vara hemma med mig och vi har planerat att maken är med hemma och äter frukost ihop med oss och sedan kör T till skolan i tid för skolstart, istället för att T ska äta frukost på fritids som han är van vid. Kan bli en stor omställning men hoppas inte det. Sedan är tanken att jag och lillasyster hämtar honom direkt efter skolan de sista veckorna så det blir inte så långa dagar och han kanske vänjer sig vid att inte vara på fritids… vi har iaf börjat förbereda honom genom att berätta om hur det blir men tror det är lite för abstrakt ännu för honom för han verkar ta det med goda ro ännu. Får se hur det bli när jag ska göra första veckoschemat med ändrat från skola – fritids till skola – hem varje dag i veckan inte bara måndagar. Snart bli vi varse på det och hur det är att ha en lite bebis i huset igen. Både för oss föräldrar men också för syskonen som ju inte kommer ihåg varandra direkt då det bara är 16 månader mellan dem så var ju liksom båda 2 ”bebisar” samtidigt. Hoppas på en lugn bebis som sover på nätterna iaf, så får vi väl vara ute mycket i trädgården med vagnen om det är skrikigt och oroligt på dagen så T får lite lugn och ro (och hörselkåpor på). Intressant experiment är det iaf att se hur han bemöter det faktum att hans behov inte alltid kan komma först, som det är nu är det ju oftast M som backar från sina önskemål när hon ser att T håller på att få ett bryt… snällare lillasyster får man leta efter. Hon är som en storasyster och kommer nog alltid att vara omhändertagande för T och sin lillebror. Ibland kan jag känna att det är extremt orättvist för henne, men tror att hon har så mycket nytta av detta framöver i sitt liv ändå och vi försöker att tillgodose hennes behov så mycket vi kan genom att dela på oss föräldrar så varje barn får enskild uppmärksamhet av en, samt de helger som T är på kortis är hon så mycket mer med oss vuxna.

Våra nära vänner som också väntar barn inom några veckor från oss, har fått reda på att det blir en tjej de väntar. De har sedan tidigare en pojke på 7 år så en tjej blir ju toppen där tror jag. Kul att vi väntar olika också även om barnen kanske hade haft större utbyte av varandra längre upp i åldrarna om det varit samma kön, då ju syskonen på båda sidor är så pass mycket äldre. Men M och G (som 7-åringen heter) leker jättebra tillsammans och det blir säkert lika för småglinen som kommer nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s